пʼятниця, 09 жовтня 2020 18:39

"Забагато гавкала, тому замовили" - що розповів у суді ключовий свідок у справі Гандзюк

"Забагато гавкала, тому замовили" - що розповів у суді ключовий свідок у справі Гандзюк
Обвинувачений Ігор Павловський підтвердив вину голови Харківської обласної ради Владислава Мангера в замовленні вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Фото: facebook.com/gandziukgate

Ключовий свідок у справі нападу на активістку Катерину Гандзюк, колишній помічник народного депутата Ігор Павловський дав викривальні покази проти замовників та організаторів. Це - голова Херсонської облради Владислав Мангер та його спільник Олексій Левін.

Допит під час засідання Дніпровського районного суду Києва тривав близько 3 годин, передає УНІАН.

Зокрема, Павловський заявив, що чув розмову, учасником якої був Левін. Йшлося про Гандзюк, що її треба "провчити", тому що вона, за словами Левіна, "забагато гавкала на Ніколаїча (Мангера. – Gazeta.ua)".

Також свідок повідомив, що його, як на той час помічника народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука, просили написати депутатське звернення стосовно Гандзюк, проте він відмовився це робити. Про напад на Гандзюк він дізнався 31 липня 2018 року, коли перебував на відпочинку. Вже 3 чи 4 серпня, за декілька днів після нападу. У приймальню народного депутата, де працював Павловський, забіг "схвильований Левін" і "запитав, чи є у нас адвокат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідчення Павловського проти Мангера є сильним аргументом

"Ми спитали, що сталося. Він відповів: "Затримали Торбіна (співорганізатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін, який наймав безпосередніх виконавців злочину. – Gazeta.ua)". Ми запитали, чому треба адвокат. "Вони облили кислотою Гандзюк", - відповів Левін. Я спитав: "Для чого?". Левін відповів, що "ми з Ніколаїчем замовили Катерину Гандзюк", - розповів Павловський.

Левін тоді попросив нікому про це не говорити. А 17 серпня став свідком того, як у нього на подвір'ї Левін розрахувався з виконавцями за злочин. Він дав гроші Торбіну, який потім розподілив їх між безпосередніми виконавцями.

Павловський також пояснив суду, що йому перед кожним судовим засіданням телефонували невідомі і погрожували. Якщо він свідчитиме проти Мангера, то його родина і його донька матимуть проблеми. І таких дзвінків було 5-7. Аналогічні погрози надходили й іншим свідкам. А Левін пропонував йому 20 тисяч євро за мовчання.

Адвокати Левіна та Мангера на засіданні суду досить довго допитували Павловського. Вони вважають, що Павловський дав неправдиві свідчення під тиском прокуратури. Мовляв, використали його важкий стан здоров'я і пообіцяли надати йому лікування у слідчому ізоляторі СБУ, де він утримується і сьогодні в рамках розслідування іншого кримінального провадження - щодо влаштування масових безладів в місті Олешки.

Підозрюваний у замаху на активістку Катерину Гандзюк Ігор Павловський визнав свою провину. На засіданні Приморського районного суду Одеси 16 вересня попросив суд затвердити відповідну угоду. Тепер його звинувачують у приховуванні злочину. Якщо угоду з судом затвердять, він отримає м'якше покарання.

Зараз ви читаєте новину «"Забагато гавкала, тому замовили" - що розповів у суді ключовий свідок у справі Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі