субота, 03 жовтня 2020 18:10

Свідчення Павловського проти Мангера є сильним аргументом

Свідчення Павловського проти Мангера є сильним аргументом
Обвинувачений Ігор Павловський підтвердив вину голови Харківської обласної ради Владислава Мангера в замовленні вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Фото: facebook.com/gandziukgate

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер замовив убивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це під час засідання в Приморському суді Одеси 1 жовтня заявив один із підозрюваних у справі Ігор Павловський. Він також заявив, що він та його донька неодноразово отримували погрози від Владислава Мангера. Саме тому 17 грудня 2019 року він надав суду неправдиві свідчення про непричетність до вбивства Гандзюк Мангера і колишнього помічника депутата Олексія Левіна. Наступне судове засідання щодо останніх відбудеться 8 жовтня. Під час нього Павловського допитають ще раз.

Він, швидше за все, боїться за своє життя. І свідчить саме зараз, тому що отримав якісь гарантії, вважає адвокат Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мангер погрожував свідкам у справі Гандзюк - СБУ

"Павловський – керівник групи, яка причетна до нападу на Катерину Гандзюк. Давши викривальні свідчення, він може отримати якісь пом'якшувальні обставини або ж часткове звільнення від відповідальності. Те, що він раніше не давав свідчень, а зараз заговорив – може говорити про те, що він боїться за своє життя. Але зараз отримав гарантії захисту, в які повірив. У перспективі ці свідчення матимуть доказовий характер щодо Мангера і будуть сильним аргументом для сторони обвинувачення. Але тут існує один ризик – обмови Мангера. Аби не вийшло так, що з метою уникнення жорсткого покарання людина говорила те, що потрібно було. Суд при винесенні рішення має опиратися на інші докази винуватості Мангера, окрім свідчень Павловського", – розповів Gazeta.ua Старенький.

Вважає, що захист Мангера усіляко намагатиметься затягнути процес, аби Павловський не дав свідчення.

Самого Павловського охоронятимуть. А в майбутньому, можливо, він навіть отримає нове прізвище, місце проживання й зовнішність, що передбачає програма захисту свідків від 2012 року.

Підозрюваного у посередництві в нападі на Катерину Гандзюк – Ігоря Павловського – допитають у справі стосовно голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та колишнього помічника депутата Олексія Левіна. Їх обвинувачують у замовленні та організації вбивства херсонської активістки. Також будуть допитані Володимир Васянович, Сергій Брага й Павло Пилипенко (останні двоє - члени кримінального угрупування, до якого причетні винні у вбивстві Катерини Гандзюк, - Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «Свідчення Павловського проти Мангера є сильним аргументом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі