середа, 07 жовтня 2015 16:46

У штабі АТО підтверджують відведення танків з боку "ЛНР"

У штабі АТО підтверджують відведення танків з боку "ЛНР"
Фото: bigmir.net

Терористи відводять своє озброєння на 15 км від лінії розмежування у секторі "А".

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, передає Gazeta.ua.

"За інформацією наших військових, із території "ЛНР" також відводяться танкові підрозділи на таку ж відстань, на 15 км. Це фіксується спостерігачами, а також нашими військовими", - сказав Клименко.

Він також повідомив, що на Луганщині озброєння має бути відведене за 2 тижні.

"У секторі "А", який займає майже 99% (зони АТО - ред.) на території Луганської області, розпочалась практична фаза відведення танків та артилерії калібром менше 100 мм у рамках реалізації міжнародних мирних домовленостей. Так, 2 дні тому танкісти та артилеристи готували техніку до переміщення, визначали місця, де вона буде розміщуватися. Заплановано, що вона буде розміщуватися за 15 км від передових рубежів сил АТО. З 5 жовтня і протягом 41 доби по всій зоні АТО будуть переміщені у визначені райони танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 та Д-44 калібром 85 мм та міномети калібру 82 мм.

Відвід озброєння відбувається по черзі. Спочатку сектор, який розташований в Луганській області, тобто сектор "А". Потім - усі інші сектори зі сходу на захід. При цьому для відведення визначених зразків озброєння та бронетехніки для сектору "А" надається до 14 діб", - розповів Клименко.

Зараз ви читаєте новину «У штабі АТО підтверджують відведення танків з боку "ЛНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі