четвер, 01 серпня 2024 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Румунії знову знайшли уламки російських дронів

У Румунії знову знайшли уламки російських дронів
На території Румунії виявили уламки російських ударних безпілотників. Фото: ukrinform.ua

У Румунії 31 липня знайшли нові фрагменти російських БПЛА в районі Чаталкіой повіту Тулча.

Пошуком займалися змішані групи фахівців Міноборони та інших профільних структур системи нацоборони, громадського порядку та нацбезпеки, повідомило Міністерство національної оборони Румунії.

Уламки шукали на місцях, де на румунському березі Дунаю могли впасти фрагменти БПЛА внаслідок "атак російських військ на деякі цивільні цілі та портову інфраструктуру в Україні" минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Румунії пояснили, чому не можуть збивати дрони над Україною

"В усіх районах, де повідомлялося про ймовірність падіння уламків безпілотників, на даний момент виявлені елементи поблизу населених пунктів Плауру та Періправа, повіт Тулча. У середу, 31 липня, елементи безпілотників також були підтверджені в районі Чеаталькьой повіту Тулча", - йдеться в заяві.

У румунському відомстві додали, що було запроваджено "стандартні операційні процедури для таких ситуацій".

"Усі місця, визначені як зони події, знаходяться за межами населених пунктів, і люди чи елементи інфраструктури не постраждали", - йдеться у повідомленні.

Міноборони Румунії також заявило, що в режимі реального часу інформує союзницькі структури щодо ситуації, спричиненої такими атаками.

"Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених Російською Федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", - йдеться у заяві румунського Міноборони.

У ніч на 25 липня російські терористи здійснили атаку на Україну за допомогою ударних безпілотників типу Shahed. Загалом ворог використав 38 БпЛА, спрямованих на кілька напрямків, включаючи південь Одеської області та центральні регіони України.

Під час відбиття атаки протиповітряна оборона (ППО) знищила 25 ударних безпілотників. Три Shahed перетнули державний кордон з Румунією і були втрачені.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії знову знайшли уламки російських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі