понеділок, 18 березня 2013 14:00

У російського священика вкрали гроші і мощі

У російського священика вкрали гроші і мощі
Фото NEWSru.com

У Санкт-Петербурзі поліція затримала приїжджого із Закавказзя, який скоїв велику крадіжку у церковнослужителя. Здобиччю злочинця стали священні людські останки і сотні тисяч рублів, які перевозив служитель РПЦ у своєму портфелі.

Про затриманні 52-річного громадянина Азербайджану повідомляє в понеділок офіційний сайт Управління на транспорті МВС РФ по Північно-Західному федеральному округу.

Пошуки злодія почалися після того, як до правоохоронців прийшов за допомогою священик. Служитель культу розповів, що у нього вкрали портфель, в якому знаходилося 250 тисяч рублів, наперсний позолочений хрест і священні мощі. Там же лежали документи на будівництво храму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині священик з сокирою зловив злодія, який зазіхнув на святе

"Завдяки свідкові злочину, який зробив начерки портрета підозрюваного і докладно вказав його прикмети, грабіжник був затриманий по гарячих слідах", - відзначили в поліцейській відомстві.

Іноземець, який вже був раніше судимий, зізнався в крадіжці церковних цінностей. У нього співробітники поліції вилучили особисті речі священнослужителя. Однак повернути викрадені гроші правоохоронцям не вдалося, так як божественне провидіння вже покарало зловмисника: як пояснив підозрюваний, значну частину викрадених грошей у нього вкрали, поки він спав.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.158 КК РФ (крадіжка з заподіянням значної шкоди громадянинові).

Зараз ви читаєте новину «У російського священика вкрали гроші і мощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі