вівторок, 25 жовтня 2011 11:51

У Росії затримали українця, якого звинувачують у вбивстві племінника Леха Валенси

У Росії затримали українця, якого звинувачують у вбивстві племінника Леха Валенси

Поліція Санкт-Петербурга затримала громадянина України Сергія Сергєєва, обвинуваченого у вбивстві племінника колишнього президента Польщі Леха Валенси, повідомило джерело в силових структурах у вівторок. Той перебуває в міжнародному розшуку.

"Сергєєва затримали в понеділок о 13:00 на вулиці Ушинського. З 2009 року він перебуває в міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів України за вчинення вбивства", - сказало джерело, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Сергєєва доставили в поліцію, інформація про затримання повідомлена ініціатору розшуку - українському бюро Інтерполу.

Агентство не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження цих відомостей.

У червні 2009 року Колпінський районний суд Петербурга звільнив з-під варти Сергєєва, який знаходився в розшуку по лінії Інтерполу. Тоді закінчувався строк його арешту, призначений після затримання навесні того ж року, і прокуратура представила документи, які б продовжили його утримання під вартою. Проте суддя прийняв рішення звільнити фігуранта.

Залишивши "Хрести", Сергєєв знову потрапив у відділення міліції, оскільки у нього не було при собі паспорту з реєстрацією в Петербурзі.

"Але у відділення міліції приїхали адвокати, які надали документ про його реєстрацію в Петербурзі, після чого підстав для подальшого затримання Сергєєва не було", - сказало тоді джерело.

Співрозмовник агентства пояснив, що розшукову справу у зв'язку із затриманням було припинено.

Затримання було проведено вдень 24 жовтня у будинку 2/1 по вулиці Ушинського. 46-річного Сергєєва доставили в УВС.

Сергєєв перебував у розшуку з 1993 року. Його підозрюють приблизно в десяти замовних вбивствах. Більшість жертв кілера були іноземцями. Зокрема, є дані про те, що Сергєєв убив племінника колишнього президента Польщі Леха Валенси. Племінник президента, який займався ресторанним бізнесом, був убитий в 1994 році (коли Валенса займав пост глави держави), пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали українця, якого звинувачують у вбивстві племінника Леха Валенси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі