середа, 19 жовтня 2022 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії залишилась критично мала кількість ракет ‒ Буданов

У Росії залишилась критично мала кількість ракет ‒ Буданов
Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов каже, що кількість ракет у Росії зменшилася до критичного рівня. Фото: gur.gov.ua

Кількість ракет у Росії зменшилася до критичного рівня. Особливо мало у країни-агресорки залишилось ракет "Іскандер".

Саме тому РФ почала застосовувати у війні проти України іранські дрони-камікадзе. Про це в інтерв'ю Оbozrevatel заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються.

"Ви маєте зрозуміти, що сам факт переходу Російської Федерації на використання іноземних дронів – це вже сам по собі випадок неординарний для Росії, скажімо так. Цьому "посприяла" низька точність російських ракет, а також мала їхня кількість", ‒ наголосив Буданов.

Він розповів, що кількість ракет у Росії вже нижча 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція на атаки "шахідів": НАТО відправить Україні спеціальні станції

"По багатьох найменуваннях ця цифра впала вже нижче критичного рівня. Я маю на увазі рівень 30%. Тому вони були змушені шукати якісь варіанти подолання дефіциту ракет. Дійшли до того, що стали використовувати іранські безпілотні літальні апарати. Чи можуть вони за своїми характеристиками замінити ракети? Ні, не можуть, але треба виходити з того, що їх є достатня кількість зараз в РФ, і точність влучення БПЛА набагато вища, ніж цих ракет. На це вони і розраховують", – сказав Буданов.

Голова розвідки також заявив, що Кремль повність ігнорує обороноздатність країни.

Зокрема, по наявності ракет "Іскандер" РФ вже наблизилась до позначки в 13%.

"Концепцією заборонено опускатися нижче 30%, але війна вносить свої корективи", – додав Буданов.

Перша партія іранських дронів для Росії складалась з 1 750 одиниць. Українські захисники збивають близько 70% безпілотників, повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю "Обозревателю".

РФ має ще багато ракет радянських часів. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов. За його словами, час, коли Росія не зможе використовувати ракети, вже наближається.

Зараз ви читаєте новину «У Росії залишилась критично мала кількість ракет ‒ Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі