пʼятниця, 04 березня 2022 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії заблокували доступ до Facebook

У Росії заблокували доступ до Facebook
Роскомнагляд заблокував доступ до мережі Facebook у РФ. Фото: zuma wire

Роскомнагляд ухвалив рішення про блокування доступу до мережі Facebook у РФ.

"З жовтня 2020 року зафіксовано 26 випадків дискримінації російських ЗМІ та інформаційних ресурсів з боку Facebook", - пише Роскомнагляд.

Обмежувати доступ до соціальної мережі "Фейсбук" у Росії почали з 25 лютого. Приводом стало те, що раніше соцмережа маркувала матеріали низки російських ЗМІ як недостовірні.

У Росії зверталися до компанії Meta – материнської компанії Facebook – з вимогою зняти обмеження та пояснити причину їх запровадження, але власники соціальної мережі їх проігнорували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підвезли 10 бабуль і почали роздавати пакунки" - у Херсоні зірвали мітинг за створення ХНР

"Напередодні російська влада зажадала припинити незалежну перевірку фактів і маркування контенту, що публікується у Facebook чотирма медіа, що належать державі. Ми відмовилися. Як результат, вони оголосили, що обмежуватимуть роботу наших сервісів", - заявив віце-президент Meta Нік Клег.

Раніше в компанії оголосили, що у зв'язку із ситуацією в Україні створюють спеціальний центр для максимально швидкого реагування та ліквідації контенту, що розпалює ненависть, до якого увійдуть експерти та носії мови.

"Ми приймаємо великі кроки для боротьби з дезінформацією, маркуючи контент, який виробляють ЗМІ, спонсоровані урядом, а також контент, який наші фактчери визнають недостовірним", - йшлося у заяві компанії.

У відповідь Facebook заборонив російським державним ЗМІ показувати рекламу та займатися монетизацією у соцмережі.

"Ми забороняємо російським державним ЗМІ показувати рекламу та здійснювати монетизацію на нашій платформі по всьому світу", - написав у Twitter голова відділу політики безпеки Facebook Натаніель Глейхер.

У відповідь російські прокурори звинуватили Марка Цукерберга у порушенні статті 29 Конституції Російської Федерації про право громадян Росії вільно шукати, отримувати, передавати, виробляти та розповсюджувати інформацію будь-яким законним способом.

З березня минулого року російська влада уповільнювала роботу Twitter, звинувативши соцмережу в тому, що в ній поширюється "контент, що схиляє неповнолітніх до скоєння самогубств, що містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів".

У травні Роскомнагляд позитивно оцінив зусилля компанії Twitter щодо видалення забороненого в Росії контенту і перестав уповільнювати доступ до соцмережі на стаціонарних пристроях.

У жовтні відомство пообіцяло повністю зняти обмеження на швидкість трафіку після того, як компанія видалить весь заборонений контент.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заблокували доступ до Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі