неділя, 01 вересня 2013 23:13

У Росії паводок на річці Амур: Хабаровськ очікує рівень води 8,3 метри

З 2 по 5 вересня в Росії, у Хабаровську, очікується пік паводку з підйомом річки Амур до позначки 8,30 метрів, у Комсомольська-на-Амурі з досягненням позначки 8,9 метрів - з 6 по 10 вересня. Про це повідомив РИА "Новости" радник губернатора краю з інформаційної політики Павло Саричев.

Потужний паводок на Амурі триває кілька тижнів. Рівень річки у Хабаровська вранці в неділю склав 790 сантиметрів, в районі Комсомольська-на -Амурі - 784 сантиметри. У краї підтоплено більше 1,8 тисячі житлових будинків. З небезпечних місць вивезені 3,15 тисячі людей.

"Гідрологи на засіданні крайового оперативного штабу в неділю озвучили інформацію , згідно з якою скоректований прогноз по піку паводку і максимальним рівням. У Хабаровська до 830 сантиметрів 2-5 вересня, у Комсомольська до 8,9 сантиметрів 6-10 вересня", - сказав Саричева.

За словами Саричева, Хабаровський край зараз гостро потребує насосні установки.

У зв'язку з прогнозом частина сил МНС та Міноборони перекидається в Комсомольськ-на-Амурі, туди ж прямує і техніка. Зараз у цьому місті на будівництві дамб працюють 680 осіб і 140 одиниць техніки. Найближчим часом до Хабаровська повинен прилетіти літак МНС з рятувальниками і плавзасобами.

Зараз ви читаєте новину «У Росії паводок на річці Амур: Хабаровськ очікує рівень води 8,3 метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі