четвер, 21 червня 2012 15:21

У Полтаві через пожежу в гуртожитку майже 200 людей опинилися на вулиці
5

В коридорі сьомого поверху замкнув електрощиток
Фото: Фото Сергія Рибалка
Через чорний дим кімнати в середині були вкриті сажою
Згоріло 25 квадратних метрів поверху. Постраждали 8 кімнат
Пожежу гасили трохи більше години
Вогнище було невеликим, але дістатися до нього було неможливо

У Полтаві по вулиці Шевченка, 96 о 22.20 загорівся сьомий поверх 9-поверхового гуртожитку Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Горів коридор та кімнати. Евакуювали 192 людини.

В коридорі сьомого поверху гуртожитку стіни у кіптяві, двері до кімнат повністю вигоріли. На стелі поплавлені плафони ламп.

"В коридорі сьомого поверху замкнуло електрощиток, - говорить мешканець гуртожитку 30-річний Микола. - Повалив їдкий чорний дим. Вогнище було невелике, але дістатися до нього було неможливо, задихалися".

Мешканці про пожежу сказали черговій та завідувачці гуртожитку, 45-річній Таїсії Тимощук.

"Одразу викликала пожежників і стали виводити людей з трьох поверхів - від сьомого по дев'ятий, - говорить Тимощук. - На подвір'ї зібралось 192 людини. З них 58 із сьомого поверху. Була родина з двомісячною дитиною. Пожежники приїхали за чотири хвилини".

Приїхало 5 пожежно-рятувальних підрозділів, 25 рятувальників та 9 пожежних машин.

"Гасити почали через 24 хвилини після приїзду, - веде далі Микола. - Спочатку всією бригадою побігли перевіряти кімнати, потім розкладали шланг, виводити драбину. Мали все це робити паралельно, бо вогонь встиг розгорітись".

Пожежу гасили трохи більше години. Керівництво університету розселило людей у гуртожитку Полтавського інтернату №1. Частина роз'їхалась по домівкам. Ніхто не постраждав.

Згоріло 25 квадратних метрів поверху. Постраждали 8 кімнат.

 

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві через пожежу в гуртожитку майже 200 людей опинилися на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі