понеділок, 30 січня 2023 11:32

У Польщі зробили прогноз щодо вступу України в ЄС

У Польщі зробили прогноз щодо вступу України в ЄС
У Польщі зробили прогноз, коли Україна стане членом ЄС. Фото: slovoidilo.ua

Україна через кілька років має стати членом Європейського Союзу. Принаймні таке бажання має Польща.

Але перед тим українцям треба допомогти перемогти у війні з російською агресією. Про це в ефірі польського телеканалу TVP Info заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський.

За його словами, саміт ЄС – Україна, який запланований на 3 лютого в Києві, демонструє, що "шлях України до ЄС є реальним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємося до всіх можливих подій" – президент зібрав Ставку

"Це не просто гасла, порожні гасла, а справжня воля до співпраці. Ми дуже хочемо, щоб Україна за кілька років стала членом Європейського Союзу. Це реально, якщо тільки ми допоможемо Україні виграти цю війну", – заявив Яблонський.

Також заступник глави МЗС Польщі акцентував, українська нація чітко показує, як вона хоче розвиватися.

"Він (український народ. – Gazeta.ua) каже: ми хочемо бути ближчими до Європи, ми хочемо належати до Європейського Союзу, ми хочемо належати до НАТО", – зазначив Яблонський.

Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу впродовж наступних двох років. Тема вступу буде однією з основних на саміті ЄС – Україна, який відбудеться 3 лютого в Києві. Про це в коментарі Politico розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зробили прогноз щодо вступу України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі