вівторок, 14 лютого 2023 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі назвали найбільшу проблему з якою зіткнуться Leopard-2 в Україні

У Польщі назвали найбільшу проблему з якою зіткнуться Leopard-2 в Україні
Найбільшою проблемою із експлуатацією танків Leopard-2 в Україні будуть запчастини. Фото: apnews.com

Запчастини до танків Leopard-2, які Україна отримає від партнерів, стануть найбільшою проблемою їх експлуатації в зоні бойових дій.

Вирішенням цього питання має зайнятись німецький оборонний комплекс, вважає міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. Про це повідомляє Польське радіо.

"Зараз для нас найбільшим викликом є запчастини до цих танків. Це завдання, яке ми ставимо перед німецьким оборонним комплексом, про що я буду говорити з моїм німецьким колегою", ‒ наголосив Блащак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва готує нові атаки" ‒ у НАТО зробили термінову заяву про зброю для України

За його словами, техніка, яку надає Захід, відрізняється від пострадянської, якою зараз користуються українці. Зокрема, танки Leopard-2 мають безумовну перевагу над танками російського та радянського зразків.

"Танкісти це люди, які мають досвід на війні, раніше вони були навчені працювати з пострадянським озброєнням, зараз вони вчаться використовувати західне. Це озброєння має переваги в порівнянні з пострадянським. Йдеться про те, щоб припинити розвиток російської імперії, українці мужньо захищають свою країну, виборюючи українську незалежність вони виборюють незалежність вільного світу", ‒ сказав Блащак.

Він нагадав, що Польща створює коаліцію танків Leopard 2A4, а Німеччина ‒ Leopard 2A6. Танки для України вже передала Канада, незабаром це зробить Норвегія.

Польський міністр також сподівається на подібні кроки з боку Іспанії. Переговори з цією країною тривають.

Західні партнери й надалі продовжать допомагати Україні у боротьбі з російським агресором. Союзники обіцяють допомогти українським військам навесні перейти у контрнаступ. Про це під час засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Міністр оборони України Олексій Резніков 14 лютого прибув до штаб-квартири НАТО в Брюсселі на зустріч у форматі "Рамштайн". Там український міністр уже зустрівся з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі назвали найбільшу проблему з якою зіткнуться Leopard-2 в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі