четвер, 07 березня 2013 16:49

У пенсіонерки з Рівного "липові" медики видурили останні гроші

У пенсіонерки з Рівного "липові" медики видурили останні гроші
Фото: mediana.zp.ua

У Рівному знову активізувалися шахраї, які дурять пенсіонерів. Учора, 6 березня, пара незнайомців завітала до 89-річної баби Христини. Чоловік і жінка у темному одязі подзвонили у двері і представилися медичними працівниками, які обслуговують ветеранів та "дітей війни".

Пенсіонерка спершу поставилася до незнайомців з підозрою.

"Я їх питаю, чого від мене хочуть?" – розповідає Христина Тихонівна. – "А вони сказали, що прийшли з лікарні і їх турбує моє здоров'я. Нібито Верховна Рада дала такий наказ, щоб берегти ветеранів".

Господиня провела шахраїв на кухню, де незнайомка виміряла їй тиск. Шахраї запропонували бабці або лягати в лікарню, або вони будуть лікувати її на дому. Ще й пообіцяли дати велику знижку, якщо бабця погодиться на останній варіант.

"Я дуже й не впиралася – повірила їм, бо ж такі добрі люди. Подумала, а хто мене там в лікарні провідувати буде? Зір у мене поганий, ще й різні болячки дають про себе знати, бо я вже дуже стара", - зітхає пенсіонерка. – "Вони записали моє ім'я та прізвище, але з якої лікарні приїхали – не представилися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині впіймали шахрайку, яка наживалася на молодих незаміжніх жінках

Незнайомці запевнили бабцю, що вона проживе ще п'ять років – так нібито показав їхній апарат. А щоб полікувати на дому господиню, її сестру та дочку попросили 3200 гривень.

Пенсіонерка погодилася, але сказала, що у неї немає зайвих коштів. Тоді шахраї зауважили, що у неї мають бути приготовані гроші на похорон – як у всіх старих людей.

"Бабця витягла свої заощадження, які тримала у себе за комірцем кофтини, й усе віддала незнайомцям", - додає Юлія Зіневич, помічник начальника міського відділу міліції Рівного. – "Вони залишили у неї якісь коробки – нібито з апаратурою. Зробили це на знак того, що наступного дня справді прийдуть її лікувати. Однак більше пенсіонерка їх так і не побачила. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження. Всіх, хто має інформацію, де можна розшукати цих шахраїв, просимо повідомити за номером 102. А пенсіонерам радимо не вірити першим зустрічним, які пропонують придбати у них ліки".

Зараз ви читаєте новину «У пенсіонерки з Рівного "липові" медики видурили останні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі