неділя, 19 березня 2023 10:02

У Німеччині сказали, чи арештують Путіна, якщо він приїде до країни

У Німеччині сказали, чи арештують Путіна, якщо він приїде до країни
Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн розповів, чи арештують російського диктатора Володимира Путіна, якщо він приїде до ФРН. Фото: dw.com

Німеччина виконає рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт російського президента Володимира Путіна, якщо він приїде до ФРН.

Про це заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, повідомляє видання Zeit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Японії висловився про ордер на арешт Путіна

За словами німецького міністра, у разі приїзду Путіна Міжнародний кримінальний суд швидко звернеться до Інтерполу та договірних держав і вимагатиме виконання ордера.

"Тоді Німеччина буде зобов'язана заарештувати президента Путіна, якщо він в'їде на німецьку територію, і передати його до МКС", ‒ сказав Бушманн.

Він наголосив, що, на відміну від національних правоохоронних органів, МКС може вживати заходів проти глав держав.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна. Другий ордер стосується уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що ордер на арешт російського президента Володимира Путіна свідчить, що ніхто не може бути вище закону. Він привітав рішення Міжнародного кримінального суду.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині сказали, чи арештують Путіна, якщо він приїде до країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі