пʼятниця, 25 березня 2011 14:46

У МЗС кажуть, що чекають відповіді Ізраїлю по викраденому Моссадом палестинцю

У МЗС кажуть, що чекають відповіді Ізраїлю по викраденому Моссадом палестинцю

Заступник міністра закордонних справ провів зустріч із послом Ізраїлю Зіною Калай-Клайтман щодо викрадення з території України палестинця Дірара Абусісі.

Про це повідомив речник МЗС Олександр Дікусаров.

"Така зустріч відбулася", - сказав він.

За словами Дікусарова, ізраїльська сторона тепер має дати відповіді на поставлені міністерством запитання.

"Після того, як вони дадуть відповідь, ми зможемо цим поділитись із засобами масової інформації", - додав Дікусаров.

Будь-яких інших подробиць він не повідомив.

Раніше зарубіжні ЗМІ повідомили, що 18 лютого директор електростанції Гази Дірар Муса Абу-Сісі 1969 року народження сів у потяг Харків-Київ, і через дві години його вивели звідти в невідомому напрямі двоє чоловіків, які надали посвідчення співробітників спецслужб. За словами Абу-Сісі, члени Моссад допитали його одразу, а потім транспортували на літаку. 25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії скерувало офіційне звернення до глави МВС України щодо зникнення Абу-Сісі.

Минулого тижня під час візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр України Микола Азаров дав інтерв'ю місцевій газеті Гаарец, в якому сказав, що не хоче вірити в те, що "такі речі можуть відбуватися на території дружньої держави".

Дірар Абу-Сісі одружений на громадянці України, є батьком 6 дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС кажуть, що чекають відповіді Ізраїлю по викраденому Моссадом палестинцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі