вівторок, 22 березня 2011 14:40

Від ізраїльського посла хочуть почути роз'яснення з викраденням палестинця

Від ізраїльського посла хочуть почути роз'яснення з викраденням палестинця

МЗС України вирішило запросити ізраїльського посла для роз'яснення ситуації зі зниклим палестинським інженером Дірарома Абу-Сісі.

Про це сьогодні, 22 березня, під час прес-конференції повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

"Прийнято рішення запросити в МЗС України керівника дипломатичної установи Ізраїлю в Україні для отримання офіційних роз'яснень стосовно цього інциденту", - повідомив він.

За словами Дікусарова, відразу після появи в ЗМІ відповідної інформації, МЗС і компетентні органи почали вживати всіх необхідних заходів для з'ясування обставин зникнення палестинця.

"Було відповідне звернення до Міністерства внутрішніх справ України, яке поінформувало МЗС про те, що не затримувало цього громадянина в Україні і не одержувало відповідних звернень від ізраїльської сторони", - сказав прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, 21 березня низка ізраїльських ЗМІ повідомили, що офіційний Тель-Авів визнав, що утримує у в'язниці палестинця Дірара Абу-Сісі, який місяць тому пропав в Україні.

Раніше зарубіжні ЗМІ повідомили, що 18 лютого директор електростанції Гази Дірар Муса Абу-Сісі 1969 року народження сів у потяг Харків-Київ, і через дві години його вивели звідти в невідомому напрямі двоє чоловіків, які надали посвідчення співробітників спецслужб. 25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії скерувало офіційне звернення до глави МВС України щодо зникнення Абу-Сісі.

Минулого тижня під час візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр України Микола Азаров дав інтерв'ю місцевій газеті Гаарец, в якому сказав, що не хоче вірити в те, що "такі речі можуть відбуватися на території дружньої держави".

Дірар Абу-Сісі одружений на громадянці України, є батьком 6 дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Від ізраїльського посла хочуть почути роз'яснення з викраденням палестинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі