пʼятниця, 19 травня 2023 15:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони озвучили втрати росіян на Бахмутському напрямку

У Міноборони озвучили втрати росіян на Бахмутському напрямку
Російські війська під Бахмутом втрачають по батальйону в день, заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: УП

Російські війська під Бахмутом втрачають по батальйону в день.

При цьому загальна кількість втрат ворога на Бахмутському напрямку становить до 70 тис. вбитими і пораненими. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в кулуарах Україно-американського форуму, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян вибили з позицій на Бахмутському напрямку – Сирський показав відео

"За нашими оцінками, вони (росіяни, – Gazeta.ua) по батальйону в день там (під Бахмутом, – Gazeta.ua) втрачають і продовжують це робити", – сказав Резніков.

Він наголосив, що захисники Бахмута роблять важливу річ: вони зменшують наступальний потенціал росіян і таким чином не дають їм піти у наступ на інших ділянках лінії фронту.

"Якщо порахувати, я думаю, на сьогодні до 70 тис. втрат росіяни зазнали лише на Бахмутському напрямку, маю на увазі вбитих та поранених разом", – заявив міністр.

Українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута 18 травня, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За його оцінками, відповідні операції українських сил є продовженням локальних контрнаступів, які вони проводять вже кілька днів, але не початком нової великої компанії.

Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російські війська у здачі 570 м території на північ від Бахмута.

Українські військові просуваються на околицях під Бахмутом Донецької області.

Звільнення флангів дається нелегко, а окупанти намагаються повернути втрачені позиції. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в телемарафоні "Єдині новини" 19 травня.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони озвучили втрати росіян на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі