четвер, 21 квітня 2022 17:58

У Маріуполі під час евакуації війська РФ розпочали бій

У Маріуполі під час евакуації війська РФ розпочали бій
З міста виїхало тільки чотири автобуси замість семи. Фото: скрін з відео

Російські окупанти постійно зривають евакуацію мирного населення з Маріуполя. Цього разу, поки люди чекали автобуси у точках збору, росіяни розпочали бій.

Про це розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко.

20 квітня з Маріуполя був погоджений гуманітарний коридор для вивезення людей. Хоча очікувалося багато автобусів, які планували дозаповнювати людьми по маршруту, приїхало тільки 7 машин. Попри те, що евакуація розпочиналася з району міста, у який складно потрапити, люди все одно прийшли на точку збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація складна - Зеленський про Маріуполь

"І в цей час розпочався бій: лунали залпи, танки проривалися до оборонців нашого міста. І тому налякані люди ухвалювали рішення виключно для себе: їхати чи ні. На жаль, багато вирішили залишатись у місті, оскільки вважали, що буде небезпека й загроза їхньому життю", — розповів мер.

Через це 20 квітня з Маріуполя вирушили чотири автобуси. Вони ночували в Бердянську і сьогодні, 21 квітня, доїхали до Василівки, де їх передали владі України. Зараз вони рухаються до Запоріжжя. За словами Бойченка, цими автобусами вдалося вивезти 80 маріупольців.

Загалом же на підконтрольну територію України вже вивезли понад 100 тисяч людей.

Російські окупанти бомбардують та обстрілюють Азовсталь у Маріуполі. До цього президент РФ Володимир Путін віддав наказ припинити обстріли Азовсталі, де переховуються близько тисячі цивільних люедй.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі під час евакуації війська РФ розпочали бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі