четвер, 09 лютого 2023 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі активізувалися окупанти: що відбувається

У Маріуполі активізувалися окупанти: що відбувається
У Маріуполі зафіксовано поновлення руху вантажівок з БК, поки живою силою та гарматами у напрямку Мангуш/Бердянськ. Фото: скріншот з відео

Російські окупанти активізувалися у тимчасово захопленому Маріуполі на Донеччині.

Зокрема, зафіксовано поновлення руху вантажівок з БК, поки живою силою та гарматами у напрямку Мангуш/Бердянськ. Також зафіксовано переміщення танків на лафетах у напрямку Волновахи. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Він також повідомив, що в селищі Мелекіно окупанти розмістили новоприбулий корпус росіян.

"Тепер не буряти, а конкретно російські підрозділи. Базуються в покинутих пансіонатах. Вік переважно 25-30 років. Кількість до тисячі", – написав радник мера міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі пролунала серія гучних вибухів: росіяни підняли в небо авіацію

За інформацією Андрющенка, в селищах навколо Маріуполя росіяни подовжують ховати технику на приватних подвір'ях та біля шкіл / дитячих садочків.

"Тактика "живого щита" – єдина тактика нового розміщення", – зазначив він.

Радник мера Маріуполя додав, що росіяни посилили у місті роботу авіації.

"За спостереженнями заходять парами з двох аеродромів: Ростов-на-Дону (здійснюють запуски над с. Нікольске) та Приморсько-Ахтарськ (здійснюють запуск над с. Мангуш). Зафіксовано проліт не менш чотирьох Shahed через Азовське море у напрямку Запоріжжя. Точка запуску – Єйськ або Приморсько-Ахтарськ", – повідомив Андрющенко.

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині поновився рух російської військової техніки з позначками "V", яка їде в бік Мангуша та Бердянська.

Раніше містом уже рухалися такі колони. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

Також Андрющенко зазначив, що разом з вантажівками містом проїхали десять автобусів, набитих окупантами. Вони також прямували через місто в район Мангуша.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі активізувалися окупанти: що відбувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі