неділя, 14 травня 2023 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Макрона підтвердили візит Зеленського до Парижа: про що говоритимуть лідери

У Макрона підтвердили візит Зеленського до Парижа: про що говоритимуть лідери
14 травня президент України Володимир Зеленський відвідає Париж, де проведе робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Фото: Getty Images

14 травня президент України Володимир Зеленський відвідає Париж.

Український лідер проведе робочу вечерю зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном у Єлисейському палаці. Про це повідомляє CNN.

"Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити і поглибити діалог довіри після їхньої зустрічі 8 лютого в Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді", – заявили у пресслужбі французького лідера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша відповідь – трибунал": Зеленський висловився про переговори з Путіним

У заяві йдеться про те, що під час зустрічі Макрон підтвердить незмінну підтримку Франції та Європи у справі відновлення законних прав України та захисту її фундаментальних інтересів.

"Тому дискусія цього вечора буде зосереджена на підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України", – йдеться у повідомленні.

Два президенти також обговорять довгострокові перспективи повернення миру в Європу, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який підтримує Франція.

Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині.

Він зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Олафом Шольцом.

Зеленський також отримав у німецькому місті Аахені премію Карла Великого.

Її присудили йому та українському народові за внесок у справу об'єднання Європи.

Зараз ви читаєте новину «У Макрона підтвердили візит Зеленського до Парижа: про що говоритимуть лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі