понеділок, 01 серпня 2011 11:31

У Макіївці поховали жертв халатності
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У неділю в Макіївці поховали 4 з 11 жертв аварії на шахті імені Бажанова. Цей день президент України оголосив днем жалоби у зв'язку з аваріями на шахті "Суходольська-Східна" та шахті імені Бажанова. На похорони 46-річної макіївчанки Надії Кулініч прибув донецький губернатор Андрій Шишацький. 37-річного Дем'яна Зозулю разом з родиною провів в останню путь заст. губернатора Донецької області Борис Адамов.

Родичі загиблих говорили про те, що конструкція, яка звалилася, вже давно перебувала на межі обвалення, проте адміністрація шахти ігнорувала цю проблему.

Вдень 31 липня мер Макіївки і донецький губернатор взяли участь у панахиді, а ввечері на місце аварії прибув прем'єр-міністр Микола Азаров. Крім керівників області його зустрічав гендиректор ДП "Макіїввугілля" (до складу якого входить шахта імені Бажанова) Станіслав Толчин. Супроводжував главу Кабміну міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко. Ознайомившись із ситуацією, Азаров назвав аварію безпрецедентною. Прем'єр-міністр України не бачить іншої причини трагедії, крім недбалості. Він висловив сподівання, що всі винні будуть покарані, а після відновлення шахта ім. Бажанова стане безпечною.

По всій галузі дано завдання обстежити стан конструкцій. Усього в галузі 49 таких копрів.

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці поховали жертв халатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі