четвер, 17 серпня 2023 22:16

У Львові чоловік побив військову трансгендера. На другий день просив вибачення – 18+

У Львові чоловік побив військову трансгендера. На другий день просив вибачення – 18+
Національна поліція відкрила кримінальне провадження. Фото: Instagram/babehell.en

15 серпня у центрі Львова невідомий побив трансгендерну військову Хелен Марк, яка є військовослужбовцем.

Про це повідомила організація "КиївПрайд". На побиття відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, а поліція відкрила кримінальне провадження.

"Померла мама Хелен, і дівчина приїхала, щоб її поховати. В один з вільних вечорів у вівторок 15 серпня Хелен сиділа на вулиці у центрі міста, їла і розмовляла зі своїм хлопцем по відеозв'язку. До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і в наступну секунду чоловік вдарив її в носа зі словами: "Ти шо, п..дар?", – повідомили.

Після удару Хелен втратила координацію, нападник вдарив її ще кілька разів.

Потім вона змогла відійти на кілька метрів і зафільмувати частину нападу на відео.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Хелен 🏳️‍⚧️ (@babehell.en)

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Хелен 🏳️‍⚧️ (@babehell.en)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені потрібно тільки одне – щоб він сів": дружина загиблого нацгвардійця відмовилась від грошей судді Тандира

Хелен звернулася із заявою у відділення поліції, повідомили "Суспільне".

Згодом Головне управління Національної поліції у Львівській області повідомило, що за фактом побиття відкрили кримінальне провадження і розшукують причетних.

Дії зловмисника кваліфікували за кримінальною статтею – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Лубінець заявив, що нікого не можна дискримінувати за будь-якою ознакою, адже всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах.

Омбудсмен направив листа до поліції, щоб вони відповідно відреагували та провели швидке, ефективне і неупереджене розслідування цієї ситуації з обов'язковим дослідженням ймовірного мотиву нетерпимості.

Згодом Хелен опублікувала відео, де чоловік вибачається.

Увага! Ненормативна лексика!

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Хелен 🏳️‍⚧️ (@babehell.en)

У січні від посади відсторонили начальника управління патрульної поліції у Львівській області. Посадовець подарував своїй дівчині перепустку на проїзд площею.

У квітні ЗМІ повідомили, що депутати Львівської обласної і міської рад використовували систему "Шлях" для відпочинку за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «У Львові чоловік побив військову трансгендера. На другий день просив вибачення – 18+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі