пʼятниця, 01 квітня 2022 13:41

У Лисичанську на евакуаційному маршруті рашисти скинули міну

У Лисичанську на евакуаційному маршруті рашисти скинули міну
На Луганщині окупанти замінували евакуаційну трасу. Фото: https://t.me/luhanskaVTSA

На маршруті евакуаційного автобуса в Лисичанську російсько-окупаційні війська замінували трасу.

Міну ворог скинув із безпілотника. Про це розповів голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Водію автобуса вдалося побачити небезпеку та змінити маршрут, тим самим уникнути трагедії.

Також під час брифінгу у п'ятницю, 1 квітня, Гайдай розповів, що кожен населений пункт області щодня зазнає обстрілів. Найбільше ворог атакує Рубіжне та Попасну, туди також не можуть доставити гуманітарні вантажі.

За його словами, на Луганщині зруйнована критична кількість будинків. Зокрема, обстріляні всі лікарні. У Кремінній рашисти з танка розстріляли будинок для людей похилого віку, де загинули 56 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються до наступальної операції на сході

Ворог накопичує сили, щоб продовжити атаки. Українські захисники їх намагаються відбивати, але позиції закидають новими загарбниками, які пробують продавити захист. Після цього, як зазначив Гайдай, у наступ підуть бойовики ЛДНР і чеченці.

З території області вже вдалося евакуювати офіційно 18 тис. мешканців. Люди також намагаються виїжджати самотужки. Водночас багато жителів не хочуть вирушати у безпечніші місця.

З початку повномасштабного наступу Росії в Україні внаслідок агресії загинули 1232 мирні жителі. Найбільше жертв виявлено в Донецькій та Луганський областях - 404 людини загинули та 743 поранені.

Зараз ви читаєте новину «У Лисичанську на евакуаційному маршруті рашисти скинули міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі