пʼятниця, 02 грудня 2022 20:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Латвії хочуть вигнати російський телеканал "Дождь": у чому причина

У Латвії хочуть вигнати російський телеканал "Дождь": у чому причина
Російський телеканал "Дождь" тимчасово припинив мовлення в березні, а пізніше оголосив про відкриття своїх студій у Ризі, Амстердамі, Тбілісі та Парижі. Фото: tvrain

Міноборони Латвії виступило за позбавлення ліцензії російського телеканалу "Дождь", який з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну переїхав до Риги.

З відповідною заявою виступив міністр оборони країни Артіс Пабрікс. У Twitter він заявив, що "Дождь" має повернутися в РФ.

"Дождь" має виїхати на роботу в Росію, а дозволи на проживання треба анулювати. Мене поінформували, що процес пішов", – написав він, але не уточнив, про що йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти вже сумніваються щодо статусу Криму – Гуменюк

У п'ятницю, 2 грудня, латвійський регулятор NEPLP оштрафував "Дождь" на €10 тис. за карту, на якій телеканал позначив окупований Крим як частину Росії, і називання російської армії "нашою".

Керівник NEPLP підкреслив, що за три серйозні порушення рада має право відкликати ліцензію на мовлення каналу. Ця справа – друге серйозне порушення за останні місяці.

Російський телеканал "Дождь" тимчасово припинив мовлення в березні, а пізніше оголосив про відкриття своїх студій у Ризі, Амстердамі, Тбілісі й Парижі.

Колишній телеведучий Юрій Кот постане перед судом.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за низкою статтей ‒ державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду прокурори Київської обласної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії хочуть вигнати російський телеканал "Дождь": у чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі