пʼятниця, 02 грудня 2022 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній телеведучий "Інтера" постане перед судом

Колишній телеведучий "Інтера" постане перед судом
Юрій Кот – учасник антиукраїнських пропагандистських шоу на російських телеканалах. Фото: скріншот

Колишній телеведучий Юрій Кот постане перед судом.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за низкою статтей ‒ державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, заперечення збройної агресії РФ проти України. Про це повідомили НВ.

Обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду прокурори Київської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

Обвинувачений до 2014 року працював ведучим на українських телерадіоканалах. Під час Революції гідності він був ведучим на київському Антимайдані, після чого переїхав на постійне місце проживання до РФ.

У Москві Кот розпочав роботу на державному телеканалі країни-агресора, як журналіст.

У Росії Кота представляють "політологом, деканом факультету медіакомунікацій, президентом асоціації "Майбутнє країни" і лідером руху "Російських українців", військовим експертом", повідомив Офіс генерального прокурора.

У 1991-2011 роках Юрій Кот працював на телеканалі "Інтер". А з 2007-го до 2014-го був ведучим у Національній суспільній телерадіокомпанії.

Цього тижня Служба безпеки України провела обшуки у колишнього народного депутата Євгенія Мураєва та його поплічників. Вилучили готівку, зокрема російські рублі, зброю, комп'ютерну техніку і мобільні телефони.

РНБО запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя та екснардепа Вадима Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Колишній телеведучий "Інтера" постане перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі