понеділок, 07 жовтня 2019 18:10

У Києві поліцейський керував бандою грабіжників

У Києві поліцейський керував бандою грабіжників
На Київщині затримали банду грабіжників, якою керував поліцейський - 28-річний оперуповноважений. Фото - Кореспондент

На Київщині затримали банду грабіжників, якою керував поліцейський - 28-річний оперуповноважений Києво-Святошинського відділу поліції.

Злодії проникали до будинків, виносили цінності та зброю, а потім збували крадене, повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накрили канал постачання зброї: до банди входив поліцейський

"Під керівництвом працівника поліції група злодіїв проникала до будинків в населених пунктах Київщини. Виносила цінності та зброю, а потім збувала крадене. Досвід оперативної роботи старший лейтенант поліції використовував для інструктажу кримінальників, задля їхнього швидкого проникнення та безпечного відходу з обраного об'єкта. Лідера групи затримано з речовими доказами", - сказано в повідомленні.

Поліцейський згуртував навколо себе раніше судимих за майнові злочини осіб, з якими налагодив довірливі відносини. Добре володіючи оперативною обстановкою на території обслуговування, поліцейський особисто підбирав домоволодіння мешканців області, готував детальний план та знаряддя злочину.

Між собою учасники змови спілкувалися завуальовано, під час скоєння злочинів дотримувалися конспірації та діяли дуже швидко, встигаючи до приїзду співробітників охорони. Пересувались на власному автомобілі поліцейського, скоювали за заздалегідь продуманою схемою кілька крадіжок за ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські очолювали банду наркоторговців

"Про об'єкт нападу злодії були добре поінформовані, а потрапляючи до будинку виносили всі цінності. Так у селі Шпітьки, Києво-Святошинського району, із житла зловмисники поцупили 4 одиниці зареєстрованої вогнепальної зброї, понад 1 тисячу набоїв до неї, 16,5 тисяч доларів США та 2 тисячі євро, дороге стрілецьке та тактичне спорядження. В одному з будинків у селі Хотів спільники викрали 6,5 тисяч євро, 2 тисячі доларів, велику кількість ювелірних прикрас, коштовні годинники, шкіряні вироби, зброю, документи та ключі від автомобілів", - розповіли в ДБР.

Лідера злочинної групи затримали після чергової крадіжки, під час переміщення ним щойно поцупленого майна з автомобіля до господарського приміщення, розташованого на території приватного будинку у Києві. Вилучили золоті прикраси, зброю, хутряні та шкіряні вироби, знаряддя злочину та спецзасоби.

Старшого лейтенанта затримали. Усіх його спільників встановлюють.

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запоріжжі діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні грошей у громадян. Організатором групи є інструктор-розвідник однієї з військових частин Нацгвардії.

Зараз ви читаєте новину «У Києві поліцейський керував бандою грабіжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі