вівторок, 04 квітня 2023 10:56

У Хмельницькому депутати відібрали право на землю в храмів РПЦ

У Хмельницькому депутати відібрали право на землю в храмів РПЦ
Свято-Покровський собор у Хмельницькому, де сталася сутичка. Фото: "Суспільне"

У вівторок, 4 квітня, депутати Хмельницької міськради припинили право користування земельною ділянкою релігійним організаціям в громаді, що належать до Російської православної церкви.

Ідеться про 13 земельних ділянок. Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії, пише "Суспільне".

"За" одноголосно проголосували 38 присутніх депутатів. Всі рішення перед пленарним засіданням розглянули на земельній комісії, розповів голова комісії Сергій Болотніков.

Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три – на території інших установ. Це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня, розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Перелік релігійних організацій, яким припинили право постійного користування земельними ділянками, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона російської церкви в Україні: Шмигаль відповів на петицію

За його словами, міська рада поверне право на користування земельними ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до Православної церкви України.

Депутати Хмельницької міськради також позбавили права на користування РПЦ територією Свято-Покровського собору, де сталася сутичка між колишнім військовим та священнослужителем. Рішення підтримали одноголосно.

Храм знаходиться за адресою вул. Володимирська, 113. Його площа – 0,64 га.

Уранці 2 квітня на території Свято-Покровського собору священнослужитель і віряни побили військового. Поліція відкрила провадження проти священника та військового.

Олександр Симчишин після інциденту заявив, що міськрада на позачерговій сесії проголосує за припинення користування РПЦ всіма земельними ділянками на території громади.

Після події біля собору зібралися сотні людей.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому депутати відібрали право на землю в храмів РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі