вівторок, 22 січня 2013 11:57

У Донецьку побили російських уболівальників, які кричали "є.. ть хохлів"

У Донецьку побили російських уболівальників, які кричали "є.. ть хохлів"
Фото: ipnews.in.ua

У Донецьку справжнім скандалом закінчився поєдинок чемпіонату КХЛ між "Донбасом" і нижегородським "Торпедо", пише Сегодня.

Після закінчення матчу (який "Торпедо" виграло по буллітам. - Авт.) на зупинці поряд з ареною гості спровокували масову бійку. Як розповіли очевидці, троє росіян відправилися у магазин за горілкою і закускою, щоб відзначити у дорозі перемогу. А дорогою почали скандувати образливі гасла.

"Вони вели по-хамськи, на все горло кричали "є. .. ть хохлів". А потім влаштували скандал біля магазину, коли намагалися купити спиртне без черги. Природно, люди біля магазину почали обурюватися - і спалахнула бійка. Донеччани показали їм, як потрібно поводитися у гостях, звичайно, жорстко, але, думаю, правильно", - розповів донеччанин Андрій, свідок події.

У розпал бійки на крики приспіла міліція, а через кілька хвилин до натовпу під'їхали дві карети швидкої допомоги, які постійно чергують біля "Дружби" під час ігор на випадок непередбачених ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масова бійка в одеському трамваї заблокувала рух громадського транспорту

"Коли я підійшов до зупинки, було добре видно, що в одній з них всередині сидить людина з закривавленим обличчям. В іншому автомобілі світла не було, але всередину зайшли двоє хлопців - мабуть, теж постраждалі. Російські вболівальники стовпилися біля швидких, і хтось з них сказав: "Зараз повезуть зашивати!" - напевно, маючи на увазі свого закривавленого товариша ", - говорить Андрій.

За словами інших очевидців, після інциденту автобус нижегородських уболівальників від'їхав від "Дружби" у супроводі міліції і двох карет швидкої. Постраждалих у бійці росіян з різними травмами доставили у відділення нейрохірургії ДОКТМО (колишня лікарня ім. Калініна).

"У постраждалих лікарі" Швидкої "першим ділом взяли пробу на алкоголь, щоб зрозуміти, які препарати їм можна застосовувати, а які ні. І ці проби дали позитивний результат", - розповіло джерело в ХК "Донбас".

На наступний день після бійки керівництво російського клубу поспішило звинуватити донеччан у "свинській поведінці".

"Нападати на людей, які приїхали у гості і знаходяться в явній чисельній меншості тільки через те, що твоя команда програла, - це нижче всякої гідності", - заявив Андрій Осипенко, гендиректор ХК "Торпедо".

Але керівництво КХЛ, розібравшись у ситуації, винесло свій вердикт. Дисциплінарний комітет Ліги встановив, що росіяни самі спровокували бійку, більш того - приїхали до нас з фашистською символікою.

"У розпорядженні Ліги знаходиться інформація від осіб, які в результаті дій гостей понесли матеріальний збиток, а також фотодокументи, що містять наочні свідчення перебування нижегородських любителів спорту у місті Донецьку - малюнки непристойного характеру, що містять, в тому числі, нацистську символіку", - зазначили в КХЛ, проте яких-небудь санкцій до клубу "Торпедо" та його вболівальників поки не пред'явили.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку побили російських уболівальників, які кричали "є.. ть хохлів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

237

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі