неділя, 04 червня 2023 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдумі РФ визнали повний провал війни Путіна проти України

У Держдумі РФ визнали повний провал війни Путіна проти України
Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін визнав, що Росія не досягла заявлених цілей війни. Фото: wikipedia.org

У російській Державній Думі фактично визнали повний провал так званої "спецоперації" в Україні.

РФ у ході своєї повномасштабної війни не змогла досягти жодної із офіційно заявлених диктатором Володимиром Путіним цілей. Про це сказав перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін, повідомляють російські ЗМІ.

"Коли розмова заходить про логіку цієї "спеціальної військової операції". Ви ж розумієте, що вона полягала в тому, що досить швидко, після нашої силової акції, українська держава розвалюється. І без особливих жертв вдається досягти того, чого не вдалося досягти протягом восьми років, допоки намагалися реалізувати Мінські угоди", ‒ заявив Затулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контрнаступ буде дуже потужним" – ексдиректор ЦРУ

За його словами, цей план "зірвався", оскільки "він просто був нереальний у своїй основі".

"Отже, зараз ми повинні переходити до іншого плану. Він має бути. І ми по суті до нього переходимо явочним порядком, просто не називаємо цього", ‒ сказав Затулін

При цьому він нагадав про офіційно заявлені Путіним цілі на початку війни проти України: "денацифікація", "демілітаризація", нейтралітет України та "захист жителів" ОРДЛО.

"По яких із цих пунктів ми досягли результатів на сьогодні? По жодному з них. Щобільше, деякі з них перестали мати всякий сенс", ‒ додав Затулін.

Російський диктатор Володимир Путін готовий до будь-яких контактів, аби досягти необхідних для Росії цілей, щоб уникнути продовження війни проти України. Він і раніше був відкритий для діалогу. З такою заявою виступив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

Він заявив, що Путін нібито і раніше був відкритий для діалогу, щоб досягти необхідних для Росії цілей.

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі РФ визнали повний провал війни Путіна проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі