вівторок, 12 квітня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бучі в одному будинку зґвалтували 25 дівчат і жінок. Дев'ять жертв - вагітні

У Бучі в одному будинку зґвалтували 25 дівчат і жінок. Дев'ять жертв - вагітні
Російські солдати ґвалтували жінок так, щоб ті більше не хотіли сексу і не народжували українських дітей. Фото: Eastnews

Під час окупації Бучі на Київщині російські солдати в одному з будинків систематично ґвалтували дівчат і жінок.

Про такі задокументовані факти розповіла в коментарі BBC омбудсменка Людмила Денісова.

"Відомо про приблизно 25 дівчат і жінок 14-24 років, яких неодноразово ґвалтували російські військові в підвалі будинку в Бучі. Дев'ять із них - вагітні. Російські солдати казали, що ґвалтуватимуть жінок до такого стану, щоб ті більше не хотіли мати жодних сексуальних контактів із чоловіками і не народжували українських дітей", - повідомила Денісова.

При цьому омбудсменка наголосила, що оцінити реальні масштаби сексуальних злочинів зараз неможливо, оскільки не всі готові розповісти. Жінки повідомляють про те, що з ними сталося, на гарячі лінії або в боти в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The New York Times створили карту звірств росіян у Бучі 18+

"Більшість із них зараз звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень", - сказала Денісова.

У зв'язку з повномасштабною збройною агресією Росії в Україні 42 країни звернулися до Міжнародного суду в Гаазі. Причиною стали воєнні злочини окупантів. Збирають докази злочинів російських окупантів у Бучі під Києвом експерти з усієї держави. Водночас кількість воєнних злочинів загарбників в Україні - величезна, є складнощі з ресурсами для повного збирання. Зараз формують базу для переслідування кожного російського військового окремо за скоєне й за відповідні накази. Необхідно дослідити детально намір кожного й на підставі цього притягувати до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «У Бучі в одному будинку зґвалтували 25 дівчат і жінок. Дев'ять жертв - вагітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі