субота, 01 липня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці розповіли деталі боїв біля Антонівського мосту

У британській розвідці розповіли деталі боїв біля Антонівського мосту
Українські сили намагаються закріпитися на лівому березі Дніпра біля Херсона. Фото: deepstatemap.live

Українські сили, ймовірно, з 23 червня відновили розгортання особового складу на східному березі Дніпра в Херсонській області.

Бої поблизу зруйнованого Антонівського мосту посилились із 27 червня. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи на кількох ділянках фронту: показали свіжі карти бойових дій

За даними британської розвідки, російські війська, що обороняються, включають підрозділи 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії РФ, що входить до складу Дніпровської групи військ. Останніми тижнями Росія, ймовірно, передислокувала частину військ, які захищають лівий берег Дніпра, для посилення Запорізького напрямку.

"Бойові дії навколо верхньої частини мосту ускладнені затопленням, руйнуванням і залишками бруду внаслідок підриву Каховської дамби 6 червня", ‒ йдеться у повідомленні.

Росіяни на півдні не змогли витіснити Збройні сили України, чисельністю до 70 осіб, з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту на Херсонщині.

Окупанти завдали удару балістичними ракетами "Іскандер" по східному прольоту Антонівського мосту 30 червня, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці розповіли деталі боїв біля Антонівського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі