пʼятниця, 18 жовтня 2019 22:41

У 500 разів понад норму: СБУ ліквідувала загрозу радіоактивного забруднення

У 500 разів понад норму: СБУ ліквідувала загрозу радіоактивного забруднення
Служба безпеки України ліквідувала потенційну загрозу радіоактивного забруднення. Фото: СБУ

Співробітники СБУ на Одещині виявили та ліквідували потенційну загрозу радіоактивного забруднення.

Правоохоронці з'ясували, що в одному з виробничих приміщень місцевого науково-виробничого центру зберігаються небезпечні предмети, які були джерелом іонізуючого випромінювання. Було відкрито кримінальне провадження за статтею "незаконне поводження з радіоактивними матеріалами", а оперативники разом з фахівцями перевірили це приміщення. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В одному з герметичних ангарів підприємства виявили обладнання, радіоактивне випромінювання якого перевищувало встановлені норми більше ніж у 500 разів. Транспортування предметів за межі місця зберігання могло призвести до радіоактивного забруднення території, а також завдати шкоди населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві будуть боротися з забрудненням по-новому

"Через близькість портових складів з сільгосппродукцією, існувала потенційна загроза поширення радіації за кордон. Зараз, з дотриманням усіх відповідних норм, небезпечне обладнання передано для утилізації спеціалізованому державному підприємству", - йдеться в повідомленні.

Забруднення повітря 2016-го спричинило близько 400 тис. передчасних смертей у Європі. Згідно з данними, майже кожен європейський містянин зазнає впливу забруднення, що перевищує здоровий рівень.

Зараз ви читаєте новину «У 500 разів понад норму: СБУ ліквідувала загрозу радіоактивного забруднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі