пʼятниця, 06 січня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Тягар для РФ ‒ у британській розвідці прокоментували "інтеграцію" терористів ДНР та ЛНР до російської армії

Тягар для РФ ‒ у британській розвідці прокоментували "інтеграцію" терористів ДНР та ЛНР до російської армії
Президент РФ Володимир Путін урочисто вручив бойові прапори терористичним формуванням. Фото: novosti.dn.ua

Росія 31 грудня 2022 року офіційно інтегрувала так званих "ополченців ЛНР і ДНР" до своїх збройних сил.

Президент РФ Володимир Путін урочисто вручив цим формуванням бойові прапори під час візиту до Ростова-на-Дону. У Росії стверджують, що так звані ЛНР і ДНР є невід'ємними частинами РФ після фіктивних референдумів про приєднання у вересні 2022 року, пише у Twitter міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провокації та замилювання очей: навіщо Путіну різдвяне перемир'я

Проте там наголошують, що Росія ще з 2014 року контролює обидві терористичні структури. Для цього загарбники створили так звані 1-й армійський корпус ДНР і 2-й армійський корпус ЛНР й підтримували їх російськими військовими.

"Статус та ідентичність ДНР і ЛНР, ймовірно, залишаються розбіжниками в російській системі. Ще до вторгнення в лютому 2022 року ці території тягли за собою значну втрату російських фінансів. Тепер, коли Кремль відкрито зобов'язався підтримувати їх, вони, ймовірно, стануть великими політичними, дипломатичними та фінансовими тягарями для Росії", ‒ йдеться у повідомленні.

У країні-агресорці Російській Федерації планують чергову хвилю мобілізації. В РФ можуть закрити кордони. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російській диктатор Володимир Путін знову заговорив про переговори з Україною, заявивши, що нібито Кремль готовий до діалогу. При цьому він не забув нагадати умови російської сторони. У телефонній розмові з турецьким лідером Реджепом Ердоганом Путін заявив, що Києву треба враховувати "нові територіальні реалії".

Зараз ви читаєте новину «Тягар для РФ ‒ у британській розвідці прокоментували "інтеграцію" терористів ДНР та ЛНР до російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі