субота, 04 березня 2023 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Тривають інтенсивні бої ‒ британська розвідка повідомила про ситуацію у Бахмуті

Тривають інтенсивні бої ‒ британська розвідка повідомила про ситуацію у Бахмуті
У Бахмуті тривають інтенсивні бої. Фото: apnews.com

У Бахмуті на Донеччині тривають інтенсивні бої. Українська оборона там перебуває під дедалі сильнішим тиском з боку російських загарбників.

Регулярні війська РФ та сили групи "Вагнера" на 4 березня здійснили подальше просування до північних околиць міста. Ця частина Бахмута утримується Україною, але є вразливою до атак Росії з трьох боків. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, Україна підсилює цю ділянку фронту елітними підрозділами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 820 знищених окупантів за добу: Генштаб повідомив про нові втрати Росії

"Протягом останніх 36 годин два ключових мости в Бахмуті були зруйновані, включаючи життєво важливий міст, що з'єднує місто з останнім основним шляхом постачання з Бахмута до міста Часів Яр", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також констатують, що утримувані Україною маршрути постачання Бахмута стають дедалі обмеженішими.

На фронті на Донбасі тривають запеклі бої за Бахмут. Зараз вони перемістилися у промзону та на схід і південь міста. Росіяни зазнали значних втрат у техніці біля Сватового, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженою.

Збройні Сили України готуються залишити частину Бахмута. Для цього українці створюють відповідні умови, припустили Аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Тривають інтенсивні бої ‒ британська розвідка повідомила про ситуацію у Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі