вівторок, 21 лютого 2012 09:20

Топ-менеджер Olympus повісився на паркані дитсадку

Топ-менеджер Olympus повісився на паркані дитсадку

Топ-менеджер індійської філії компанії Olympus скоїв самогубство в передмісті Нью-Делі.

Як відзначається, 49-річний Цуномі Оморі, який очолював підрозділ Olympus, який поставляв медичне обладнання в Індію, повісився на огорожі в дитячому парку в одному з престижних районів міста Гургаон. Його тіло було виявлено садівником вранці 20 лютого.

Поруч з тілом поліцейські знайшли дві передсмертних записки японською мовою. В одній з них було написано "вибачте, що я потурбував вас", зміст другий не розкривається, відомо лише, що вона адресована членам сім'ї Оморі.

Причиною самогубства став скандал, що розгортається навколо діяльності Olympus з кінця 2011 року. У листопаді президент компанії Суїта Такаяма розповів про те, що протягом 20 років Olympus приховувала дані про збитки в розмірі 1,7 мільярда доларів від неефективних фінансових операцій з метою підвищення вартості акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму на рушнику повісився солдат

До розслідування махінацій були залучені японська поліція, фінансові регулятори, а також ФБР. 16 лютого 2012 колишній президент Olympus Цуесі Кікукава був арештований на підставі ордера, виданого токійській прокуратурою. Раніше корпорація подала в суд на нього і на 18 інших замішаних у скандалі топ-менеджерів, вимагаючи від них відшкодування заподіяної шкоди.

За час скандалу акції Olympus впали в ціні більш ніж на 50 відсотків. У грудні 2011 року Токійська фондова біржа заявила про готовність зняти акції компанії з торгів, однак цього вдалося уникнути завдяки вчасно наданій виправленій звітності.

Зараз ви читаєте новину «Топ-менеджер Olympus повісився на паркані дитсадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі