четвер, 07 травня 2015 14:22

Техніка з параду в Луганську рушить на Маріуполь та Харків - Снєгирьов

Техніка з параду в Луганську  рушить на Маріуполь та Харків - Снєгирьов

У Луганську триває передислокація військової техніки бойовиків. Місто перетворилося у велику військову базу. Про це Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Там зосереджено "потужний кулак", який нараховує від п'яти з половиною до шести тисяч осіб. Майже всі гуртожитки та готелі перетворені на казарми, де розмістилися бойовики. Також у місто стягується важка техніка. Луганськ використовується як база, тому що до місць найближчих ймовірних ударів бойовиків - Щастя та Станиці Луганської — 10 та 12 кілометрів відповідно", - каже активіст.

Снєгирьов підтвердив, що в Луганську, як і в Донецьку бойовики планують провести парад 9 травня. "І це незважаючи на заяви української сторони про відведення техніки та на заяву ОБСЄ. Крім того, Плотницький і Захарченко (лідери самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" - ред.) заявили, що техніка, яка братиме участь у параді в Луганську, буде застосована на передовій і братиме участь у наступах на Маріуполь та Харків", - сказав активіст.

Снєгирьов також не виключив можливість терактів у Луганську під час святкування дня Перемоги. Проте вважає, що бойовикам не потрібні масштабні жертви серед мирного населення, щоб перейти у наступ.

"Вони будуть наступати у будь-якому разі. Не факт, що для цього їм потрібні жертви. Їм достатньо великої концентрації військ і головне, що у них є наміри щодо наступу. Бойовикам абсолютно байдуже дотримання Мінських угод. Тим більше що вони їх ніколи не виконували. Тут є показовим те, що й Плотницький, й Захарченко відмовилися від участі у нинішніх Мінських перемовинах щодо мирного характеру урегулювання", - підкреслив Снєгирьов.

Оцінюючи загальну ситуацію в Луганську, активіст відзначив, що "місто фактично вмирає". "Не працює промисловість, відсутні гроші для виплати пенсій та інших соцнарахувань. Гроші отримані самопроголошеним урядом від продажу Україні вугілля не йдуть на погашення соцзобов'язань", - розповів він.

Нагадаємо, що у Донецьку постійно відбуваються репетиції "параду" за участю бойовиків із різних бандформувань "ДНР" та 13 одиниць військової техніки різних видів. Так званий "міністр оборони ДНР" Володимир Кононов, сказав, що всього в параді візьмуть участь до 1,5 тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «Техніка з параду в Луганську рушить на Маріуполь та Харків - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі