понеділок, 10 червня 2024 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Таких літаків не більше десятка: у ЗСУ розповіли про наслідки ураження Су-57 для РФ

Таких літаків не більше десятка: у ЗСУ розповіли про наслідки ураження Су-57 для РФ
Українські дрони уразили російський винищувач Су-57. Фото: slovoidilo.ua

Російські винищувачі Су-57, один з яких уразили дронами Головного управління розвідки, загарбники не часто залучали для війни в Україні.

Таких літаків у РФ не більше десятка. Це найсучасніші російські винищувачі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

"Це застосування було нечастим. Ми фіксували в повітряному просторі поблизу кордонів з Україною перебування саме літака Су-57. Але вони розуміли, наскільки дорогою іграшкою є цей літак, розуміли, наскільки небезпечно підходити цим літаком до наших кордонів. Оскільки втрата такого потужного літака - це репутаційні втрати. Тому ми бачили його застосування і перебування в акваторії Чорного моря і на інших кордонах, однак часто цей літак як Су-34 чи Су-35 не застосовувався", - сказав Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу втратила літак, 10 танків і понад 1190 солдатів

За його словами, ракети Х-69 є досить наближеною версією до Х-59, які також використовують Су-34 і Су-35 для ударів про українській критичній та енергетичній інфраструктурі.

"Звичайно, в Росії є ще багато різних літаків, до 1500 літаків, які виконують бойові завдання. Один чи два - це також потужно, але в Росії залишається серйозний авіапарк, який може нести загрозу", - сказав речник.

Він додав, що за весь період повномасштабного вторгнення буквально лічені рази бачили Су-57 неподалік лінії зіткнення.

"Бачили декілька разів, коли він застосовував керовані авіаційні ракети, проте про системність, постійне застосування, близький підхід до лінії державного кордону або до лінії зіткнення не доводилося говорити", - додав Євлаш.

Вранці 9 червня стало відомо про ураження літака Су-57 на аеродромі в РФ. Однак, уражених літаків Су-57 могло бути два. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Також є інформація про безповоротні втрати та поранених серед особового складу окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Таких літаків не більше десятка: у ЗСУ розповіли про наслідки ураження Су-57 для РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі