середа, 19 жовтня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Світло може зникати: в які дні ймовірні віялові відключення

Світло може зникати: в які дні ймовірні віялові відключення
19-20 жовтня у різних регіонах України можливі віялові відключення електрики. Фото: Фокус

19–20 жовтня у різних регіонах України можливі віялові відключення електрики, щоб спростити процес відновлення зруйнованої інфраструктури.

Внаслідок російських ударів майже 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей України серйозно пошкоджені. Про це в ефірі телемарафону повідомив радник міністра енергетики України Олександр Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти влучили ще в два об'єкти ДТЕК

"Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри. Тому потрібно очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу", – повідомив він.

Росіяни протягом поточної доби завдали чотирьох ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворог вчергове завдав масованого удару крилатими ракетами та іранськими ударними БпЛА по цивільній інфраструктурі в Київській, Чернігівській, Вінницькій, Івано-Франківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Вночі окупанти також атакували Умань Черкаської області та Коблеве Миколаївської області п'ятьма безпілотними літальними апаратами іранського виробництва Shahed-136.

Зараз ви читаєте новину «Світло може зникати: в які дні ймовірні віялові відключення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі