субота, 28 січня 2023 10:53

Шведські лижниці виступили проти росіянок ‒ реакція на рішення МОК

Шведські лижниці виступили проти росіянок ‒ реакція на рішення МОК
Шведські лижниці виступають проти повернення росіянок на на змагання у нейтральному статусі. Фото: 24tv.ua

Лижниці зі Швеції не погоджуються із закликом Міжнародного олімпійського комітету допустити російських та білоруських спортсменів на змагання у нейтральному статусі.

Свою позицію, зокрема, висловили Емма Рібом, Майя Дальквіст, Лінн Сван та Ебба Андерссон в інтерв'ю виданню Sportbladet.

"Насправді це стало шоком", – сказала чемпіонка світу, олімпійська медалістка Майя Дальквіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Australian Open заборонили російський і білоруський прапори

Про те, щоб "не відкривати ці двері" сказала також переможниця етапів Кубка світу Лінн Сван.

"Ситуація така: Росія веде війну проти України. І тоді трагічно, що спорт буде в біді. Я за те, щоб не відкривати ці двері, навіть не варто відкривати двері для дискусії. Якщо це відбудеться, то я готова до бойкоту… Деякі проблеми важливіші за спорт. Тут йдеться про життя людей", – наголосила спортсменка.

Президент Володимир Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур. Запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха у зруйнований росіянами Бахмут на Донеччині. Про це Зеленський сказав у відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «Шведські лижниці виступили проти росіянок ‒ реакція на рішення МОК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі