субота, 04 березня 2023 05:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Студентів у Маріуполі примушують здавати кров для російських окупантів

Студентів у Маріуполі примушують здавати кров для російських окупантів
Фото: Getty Images

У тимчасово захопленому Маріуполі студентів Приазовського університету примусили здавати кров для російських загарбників.

Або кров, або "негативні наслідки". Про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Він також зазначив, що в Маріуполі, селищах Мангуші та Нікольському провели чергове пропагандистське шоу – "уроки мужества", на яких вчителі - зрадники розповідали підліткам про "героїзм" бойовиків так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серія гучних вибухів прогриміла у Маріуполі

"Інституція пропаганди під виглядом освіти працює без зупинки. Але цікава деталь. Все це роблять (вчителі – Gazeta.ua), не отримуючи заробітну плату вже два місяці та з обіцянками виплат лише у квітні. Такий тобі "поклик серця", - зауважив радник мера.

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Майже три місяці тривала оборона Маріуполя після початку повномасштабної російської агресії. Під окупацією ворога місто перебуває з 20 травня – після того, як захисники "Азовсталі" виконали наказ вищого командування та склали зброю.

Досі достеменно невідомо, скільки цивільних загинули у місті від російських обстрілів. Ті ж люди, яким вдалося виїхати з Маріуполя після початку великої війни, згадують пережити із жахом.

При атаках на Маріуполь окупанти діяли за схемою нацистського пропагандиста Йозефа Геббельса. Росіяни застосували підходи фашистів – блокували місто і позбавляли його критичної інфраструктури, розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «Студентів у Маріуполі примушують здавати кров для російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі