неділя, 28 січня 2024 22:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг зробив потужну заяву щодо членства України в НАТО

Столтенберг зробив потужну заяву щодо членства України в НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав "гарною справою" для Альянсу і США підтримати Україну, а також запросити її стати повноцінним членом Альянсу. Фото: Getty Images

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав "гарною справою" для Альянсу і США підтримати Україну, а також запросити її стати повноцінним членом НАТО.

Він наголосив, що кожна держава має право обирати свій шлях вступу чи не вступу в Альянс, а блок створювали для того, аби запобігти війні. Про це він заявив в ефірі Fox News.

"Я з Норвегії, ми межуємо з Росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, то Радянський союз називав це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції і Фінляндії, а також в України", - заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган підписав вступ Швеції до НАТО

За його словами, дуже важливо, щоб Володимир Путін не досягнув бажаного в Україні, бо це стане заохоченням для інших авторитарних режимів, адже сьогодні це Україна, а завтра це, наприклад, може бути Тайвань.

"Тому це гарна справа для нас і США підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", - сказав генсек НАТО.

Столтенберг також висловився за продовження підтримки США, оскільки вона послаблює Росію, а кошти використовуються головним чином у США, бо йдуть на закупівлю американської зброї.

На саміті Альянсу у Вашингтоні Україна, імовірно, не отримає запрошення на вступ.

Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО із політичних питань і політики безпеки Борис Руге в інтерв'ю LRT.

Немає сумнівів, що Україна рухається до членства у НАТО, але ще рано говорити, чи буде наступний крок, як пропонує президент Володимир Зеленський, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг зробив потужну заяву щодо членства України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі