вівторок, 29 серпня 2023 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, скільки танків Leopard 2 ЗСУ втратили від початку контрнаступу

Стало відомо, скільки танків Leopard 2 ЗСУ втратили від початку контрнаступу
Всі втрати танків відбулися на площі понад 64 кв. км в районі Малої Токмачки. Фото: VIA WM BLOOD

Протягом 13 тижнів після початку контрнаступу на кількох напрямках півдня та сходу України Сили оборони втратили лише 5 із 71 німецького танка Leopard 2.

Всі втрати танків відбулися на площі понад 64 кв. км в районі Малої Токмачки на півночі та Роботиного на півдні. Про це пише Forbes.

Водночас щонайменше 10 танків пошкоджено. Техніку ремонтують у Польщі й Німеччині та повертають на поле бою. Відомо, що ці танки можуть неодноразово зазнати пошкодження і неодноразово відправитися на ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони мають нові успіхи в Запорізькій області

Видання припускає, що майже кожен член екіпажу знищених танків – загалом 20 осіб – вибрався з танка до того, як він згорів чи вибухнув.

Так, на світлинах і відеозаписах, які задокументували знищення чотирьох із п'яти Leopard 2, видно відкриті люки на баштах і корпусах, що, як вважає видання, може свідчити про порятунок екіпажів.

Як кажуть у Forbes, для виживання військових важливо, що Leopard 2 має спеціальний баштовий відсік для 120-міліметрових боєприпасів, які під час удару вибухають назовні. Тоді як попадання в російський Т-72 може підірвати танк та екіпаж.

У мережі опублікували кадри героїчного бою Сил оборони на Запорізькому напрямку, коли захисники залишилися без танка Leopard 2 і БМП Bradley.

Попри втрату кількох одиниць західної техніки, якій пораділи російські пропагандисти, нашим захисникам вдалося вберегти особовий склад, і це – найголовніше.

Відео, що поширилося в Telegram-каналах, було зняте екіпажем однієї з бойових машин піхоти, наданих українській армії партнерами, пише "Антикор".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки танків Leopard 2 ЗСУ втратили від початку контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі