пʼятниця, 04 листопада 2022 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

США забезпечать допомогу для України незалежно від виборів – Салліван

США забезпечать допомогу для України незалежно від виборів – Салліван
Білий дім забезпечать допомогу для України незалежно від виборів, заявив безпековий радник США Джейк Салліван. Фото: Getty Images

За будь-яких результатів виборів у Конгрес США, які відбудуться 8 листопада, збережеться двопартійна підтримка України, що дасть змогу продовжити допомогу в опорі агресії РФ.

Про це заявив безпековий радник США Джейк Салліван у спілкуванні з журналістами під час візиту в Україну. Він наголосив, що ця підтримка буде не "імовірною", а гарантованою, передає "Європейська правда".

"Я впевнений, що підтримка України з боку США буде непохитною та рішучою. І я не кажу що це "імовірно", це буде. Я вірю в це й президент Байден вірить", – підкреслив посадовець.

Джейк Салліван також нагадав, що подібної точки зору дотримуються і конгресмени, зокрема двоє сенаторів, що відвідали Київ цього тижня – демократка Кріс Кунс і республіканець Роб Портман.

"Вам не треба покладатися на мої слова: у Києві учора була двопартійна делегація із сенату: Кунс і Портман, демократка й республіканець, які перед пресою підтвердили, що, на їхню думку, підтримка й надалі збережеться, США надаватимуть ресурси, необхідні для того, щоб допомогти народу України", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна отримає перші танки з нового пакету допомоги - Кулеба сказав

Також він підкреслив, що йдеться не лише зброю, а й про фінансову допомогу.

Як відомо, США надають щомісяця $1,5 млрд для погашення дефіциту бюджету в умовах війни, що дає змогу зберегти економічну стабільність. Салліван переконаний, що для цього буде підтримка за будь-якої більшості в обох палатах Конгресу.

"Я не говоритиму про внутрішню політику й не прогнозуватиму, що відбудеться у вівторок, але за будь-якого сценарію президент має намір співпрацювати з обома партіями, як він і робив від початку, щоб не лише обіцяти підтримку України, а й забезпечувати її", – зазначив Салліван.

Він додав, що деякі подробиці повідомив на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і главою ОП Андрієм Єрмаком.

"Сьогодні в Києві в розмові з президентом Зеленським і з главою його Офіса Єрмаком я виклав деякі подробиці того, як ми це робитимемо, а також як ми плануємо забезпечити наявність ресурсів, які зможуть підживлювати українську економіку, відновлювати енергосистему, допомагати переселенцям і покривати інші гуманітарні потреби", – заявив він.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван відвідав Київ. Він приїхав сьогодні з неоголошеним візитом і зустрівся з главою держави Володимиром Зеленським.

Салліван здійснив цей візит через те, що участь Ірану в російському вторгненні поглибилася, повідомляє Bloomberg.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки у п'ятницю, 4 листопада, оголосило про новий пакет допомоги Україні на $400 млн.

Військова підтримка США включатиме й 45 танків Т-72. Про це повідомив журналіст Reuters Алі Ідріс у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «США забезпечать допомогу для України незалежно від виборів – Салліван». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі