пʼятниця, 07 квітня 2023 15:01

Співпраця з окупантами не рятує: загарбники викрали співробітників Запорізької АЕС

Співпраця з окупантами не рятує: загарбники викрали співробітників Запорізької АЕС
Ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники ввечері 6 квітня викрали ще чотирьох працівників Запорізької атомної електростанції.

Ситуація на ЗАЕС стає дедалі напруженішою. Про це повідомляє Енергоатом.

Окупанти у масках вдерлися до одного із приміщень тимчасово захопленої Запорізької АЕС та забрали чотирьох працівників служби фізичного захисту станції. Їх вивезли в невідомому напрямку. Місце перебування викрадених людей нині невідоме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мінують все довкола: жителів Енергодара попередили про небезпеку

"Показово, що всі четверо вважалися лояльними до окупаційного керівництва ЗАЕС, адже підписали контракти з фейковою АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС". Серед затриманих, зокрема, був і заступник "начальника" служби Марк Волков, який всіляко сприяв незаконній діяльності загарбників", ‒ йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі стверджують, що, попри "офіційний" перехід на роботу до окупантів, у затриманих не можуть знайти паспорти РФ.

"Чи то не взяли поки, чи ретельно приховують. Можливо, таким чином вони прагнуть "пройти між крапельками", аби після деокупації не потрапити до списку колаборантів, і саме це не сподобалось рашистам", ‒ зазначають у компанії.

Загалом, за даними Енергоатома, ситуація на ЗАЕС стає все напруженішою. Там посилюються перевірки та пошук "неблагонадійних". А від підвалів та допитів не рятує навіть співпраця з окупантами.

29 березня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі побував на захопленій росіянами Запорізькій АЕС.

Після своєї поїздки він констатував, що на території станції спостерігається посилення концентрації військ РФ. У цьому контексті заявив, що станцію "більше неможливо захищати".

Зараз ви читаєте новину «Співпраця з окупантами не рятує: загарбники викрали співробітників Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі