середа, 19 жовтня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спакували" зрадника, що збирав координати українських "центрів прийняття рішень"
4

На Чернігівщині затримали агента Росії, який збирав координати українських "центрів прийняття рішень".

Контррозвідники Служби безпеки України встановили місцезнаходження і затримали у Чернігівській області російського агента, повідомила пресслужба СБУ 19 жовтня. Він збирав розвіддані про дислокацію "центрів управління" ЗСУ та СБУ, координати місцевих органів влади та лікарень, а також відслідковував маршрути переміщення українських військ.

"Отримані відомості рашисти планували використати для масованих повітряних ударів по держустановах і соцоб'єктах. Затриманому повідомили про підозру", – звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексдепутат-зрадник Кива керував із РФ наркобандою у Києві

СБУ затримала агента РФ, який збирав координати українських «центрів прийняття рішень»
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала агента РФ, який збирав координати українських «центрів прийняття рішень»
СБУ затримала агента РФ, який збирав координати українських «центрів прийняття рішень»
СБУ затримала агента РФ, який збирав координати українських «центрів прийняття рішень»

Затриманим виявився мешканець Сіверськодонецька Луганської області, який декілька років тому переїхав на Чернігівщину і отримав статус внутрішньо переміщеної особи.

"Він був завербований спецслужбами РФ на початку вторгнення, однак до виконання ворожих завдань приступив уже після звільнення регіону. У поле зору агресора потрапив через свою прокремлівську позицію і неодноразові висловлювання на підтримку збройної агресії РФ проти України. Агент здійснював фотофіксацію об'єктів і позначав геолокації на картах. Передавав матеріали куратору через анонімні месенджери та отримував за це гроші", – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факти збору ворожим поплічником відомостей про розташування прикордонної застави та декількох блокпостів українських захисників поблизу держкордону. Під час обшуків у чоловіка виявили мобільний телефон із доказами листування з російським "куратором".

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «"Спакували" зрадника, що збирав координати українських "центрів прийняття рішень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі