середа, 13 липня 2022 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Спалені поля та понищені ферми: показали наслідки обстрілу Запорізької області
7

Росіяни масовано обстріляли Гуляйпільську громаду
Фото: t.me/zoda_gov_ua
Росіяни масовано обстріляли Гуляйпільську громаду
Росіяни масовано обстріляли Гуляйпільську громаду
Росіяни масовано обстріляли Гуляйпільську громаду
Росіяни масовано обстріляли Гуляйпільську громаду

Показали результати обстрілів Гуляйпільської громади Запорізької області.

Поліція вчора отримала 22 повідомлення про влучання, повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Збитків зазнали приватні будинки. У них зруйновані дахи та шиферне покриття, посічені стіни та фасади. Ударна хвиля потрощила вікна та пошкодила двері домівок.

Загарбники поцілили по Центру дитячої та юнацької творчості. У ньому зруйновані вітражні вікна, хол, навчальні кабінети та концертний зал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти вдарили артилерією по Гуляйполю: наслідки у фото

У селищах Рівнопілля та Полтавка Гуляйпільського району зруйновано два сільськогосподарські об'єкти. У скотарському підприємстві згоріли склади та адмінбудівля. Осколки вбили декількох тварин. У підприємстві з вирощування овочів пошкоджено господарчі будівлі та склади.

Учора декілька касетних снарядів розірвалися на полях. Вигоріло понад 600 га зернових культур різних сортів. Представник Оріхівської сільської ради каже, що у Малій Токмачці окупанти поцілили по полях із пшеницею фосфорними та ракетними боєприпасами. Знищено понад 800 га врожаю.

У Пологівському та Василівському районах є поранені. З травмами різного ступеня тяжкості їх доставили до Запорізької обласної лікарні.

12 липня ситуація у Запорізькій області суттєво не змінилася. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

За даними поліції області, окупанти вчора обстріляли цивільну інфраструктуру. Били по районах населених пунктів Мала Токмачка, Приморське, Гуляйполе, Кам'янське.

Дісталося від окупантів і позиціям українських захисників. Ворог 51 раз обстріляв їх. Застосовував танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення, за даними обласної влади.

Зараз ви читаєте новину «Спалені поля та понищені ферми: показали наслідки обстрілу Запорізької області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі