понеділок, 08 січня 2024 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні

Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні. Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні, назвавши ту, яка вже запланована, недостатньою.

Німецький канцлер вважає, що Європа має продемонструвати, що вона "тісно пов'язана з Україною". Про це він заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом у Берліні, передає Handelsblatt.

"Постачання зброї в Україну, заплановані зараз більшістю країн-членів ЄС, у будь-якому разі занадто малі. Тому я закликаю наших союзників у Європейському Союзі також активізувати свої зусилля на користь України", - сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого очікувати, якщо у США так і не домовляться про допомогу Україні: Кулеба відповів

Німецький канцлер вважає, що Європа має продемонструвати, що вона "тісно пов'язана з Україною, вона на боці свободи, міжнародного права та європейських цінностей".

Він наголосив, що Німеччина зараз є "найсильнішим прихильником України після США" - на 2024-й передбачено постачання зброї та матеріалів від Берліна на суму 8 млрд євро.

Також є "мільярди" на гуманітарну та фінансову допомогу, сказав канцлер.

"Однак одного внеску Німеччини буде недостатньо для забезпечення безпеки України", - додав він.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав республіканців у Конгресі діяти.

Він вимагає схвалити додаткове фінансування, зокрема, у понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду в 2024 році, свідчить пресреліз Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі