понеділок, 19 лютого 2024 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Що зараз відбувається під Авдіївкою - військовий розповів про наступ РФ

Що зараз відбувається під Авдіївкою - військовий розповів про наступ РФ
Українські військові перебувають у стійкій обороні біля Авдіївки. Фото: slovoidilo.ua

Українські війська нині перебувають у стійкій обороні під Авдіївкою.

Російські загарбники там продовжують наступальні дії. Однак, вони вже не такі інтенсивні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів пресофіцер 3-ї штурмової бригади Олександр Бородін, передає Gazeta.ua.

"Ворог продовжує наступальні дії, проте це не можна порівнювати навіть близько з тим, що було в самому місті. Тому наступальні дії характеру можна сказати буденного, тобто можливо з ними працювати, якоїсь критичної ситуації зараз вже немає. Фронт стабілізувався і ми зайшли в свою зону відповідальності", - сказав Бородін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення Авдіївки є результатом послаблення допомоги Заходу - Зеленський

Зокрема, за його словами, ворог зменшив рівень застосування авіації та штурмів. Адже ЗСУ завдали серйозного "вогневого впливу на ворога під час оборони міста".

"Зараз ворог ще не оговтався з точки зору інженерної складової, розвідки. Треба йому опанувати нові позиції. Я думаю, що ще зарано говорити. Треба зазначити, що ми нанесли достатньо серйозний вогневий вплив на ворога під час оборони міста. По факту, дві бригади вже були в небоєготовності. Відповідно, думаю, що це серйозно вплинуло на них. Але робити висновки, наскільки довго вплинуло і наскільки довго відновлюватись, зарано", - зазначив Бородін.

Водночас він додав, що загарбники продовжують штурм бронетехнікою далі, але не так масово, як було в Авдіївці.

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Мар'їнки, Авдіївки та Лиману, повідомив вранці 19 лютого Генеральний штаб Збройних сил України. На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито п'ять атак ворога біля Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського.

ЗСУ змогли зачепитися за населені пункти за Авдіївкою, але тепер стоїть завдання максимально укріпити цю нову лінію оборони.

Зараз ви читаєте новину «Що зараз відбувається під Авдіївкою - військовий розповів про наступ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі