неділя, 17 квітня 2022 21:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шкода було "Стінгер" на них витрачати" - показали, як ЗСУ розмолотили ворожий вертоліт
2

На Харківщині українські воїни збили російський гелікоптер Ка-52 й показали залишки від нього.

Також офіцер 93-ї ОМБр Холодний Яр Ярослав поділився деталями збиття гвинтокрила й кадрами з дрона. Опублікували у Facebook.

"Шкода було "Стінгер" на них витрачати, тому російський гвинтокрил Ка-52 збили звичайною "Іглою". Вночі ворожі гелікоптери заходили доволі низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову.

Хлопець-зенітник, прикомандирований до мого підрозділу, випустив по них дві ракети. Одна, щоправда, потрапила в теплову пастку, а інша збила Ка-52. Він впав. Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали", - розповів військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак, вертоліт та шість ракет: українські воїни б'ють ворога в небі

Вертоліт упав ближче до позицій російських загарбників. Тому бійці ЗСУ змогли підійти до нього вночі.

На Харківщині українські воїни збили російський гелікоптер Ка-52 і показали залишки від нього
Фото: facebook.com/93OMBr
На Харківщині українські воїни збили російський гелікоптер Ка-52 і показали залишки від нього

"А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше. Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 доларів, за яку заплатили ще за совєтів", - додав він.

Офіцер уточнив, що окупанти зараз намагаються активно обстрілювати за допомогою артилерії та авіації зону його відповідальності.

"У нашому районі є розв'язка, яку вони намагаються захопити", - пояснив Ярослав.

15 квітня вночі на Харківщині 93-я окрема механізована бригада Холодний Яр приземлила ворожий гелікоптер Ка-52. Також українські воїни знищили окупантів, які намагалися забрати пілотів.

До слова, гелікоптер Ка-52, відомий як "Алігатор", здійснює розвідку місцевості, цілевказівки й координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу й повітряні цілі на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «"Шкода було "Стінгер" на них витрачати" - показали, як ЗСУ розмолотили ворожий вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі