пʼятниця, 04 листопада 2011 12:49

Шкільну котельну на Вінниччині ледь не "розтопили" артснарядом

Шкільну котельну на Вінниччині ледь не "розтопили" артснарядом

У Калинівському районі рятувальники знешкодили артснаряд, який виявили у вугіллі для опалення школи села Нападівка. Евакуювали 68 учнів, - повідомляє МНС.

"Працівник нашої котельні якраз набирав вугілля у тачку. Раптом чує, щось дзенькнуло. Придивляється, а то снаряд. Добре, що миттєво відреагував. Він у нас колишній військовий. Одразу зрозумів, що це — артснаряд", - розповіла голова сільради Нападівки Неля Пивовар.

Вугілля до школи звозять з Калинівського паливного складу.

"Нову партію привезли два тижні тому. Навіть страшно уявити, що могло бути. Бо той снаряд і завантажували десь, і у нас розвантажували. Котельник лопатою насипав, міг зачепити. Уявіть, щоб могла трапитися, якби снаряд потрапив у піч.Білий день, люди працюють, діти у школі", - продовжила Пивовар.

Зараз встановлюють яким чином у вугіллі опинився снаряд.

"Вугілля завжди просівається. Скоріш за все, якийсь "доброзичливець" просто підкинув снаряд, чекаючи на результат. Снаряд було вивезено у спеціально відведене місце та знешкоджено", - розповів Віталій Семенюк з прес-центру ГУМНС на Вінниччині.

Зараз ви читаєте новину «Шкільну котельну на Вінниччині ледь не "розтопили" артснарядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі